Voor wie?

Het Hoortoestel Advies Centrum is er voor volwassenen (18 jaar en ouder) die advies willen bij de aankoop en mogelijkheden van hoortoestellen en alles wat daarmee te maken heeft.

Hoortoesteladvies

U krijgt een onafhankelijk advies over de eventuele aanschaf van één of twee hoortoestellen. Hierbij komen onderwerpen zoals soorten hoortoestellen (luchtgeleidingshoortoestellen, beengeleidingshoortoestellen (BCD), (bi)-crossystemen en hoorbrillen), hoortoestelcategorieën (categorie 1 tot en met 5 en buiten categorie), merken hoortoestellen, keuze van audicien en hoortoestelkosten aan bod. Met de verstrekte informatie kunt u als beginnend hoortoestelgebruiker zelf een gedegen keuze maken.

Hoortoestelcontrole nieuwe hoortoestellen

Het kan ook zijn dat u op het punt staat om één hoortoestel of twee hoortoestellen aan te schaffen (zowel ervaren- als nieuwe hoortoestelgebruikers) en een onafhankelijk advies wil wat het meest geschikte hoortoestel is voor uw situatie. Hierbij worden de hoortoestellen doorgemeten, wordt gekeken naar de instellingen en wordt in een gesprek nagegaan of de klachten van u hiermee voldoende zijn opgelost. Ook kan er dan gekeken worden of er met een andere oplossing niet een beter resultaat behaald kan worden. Het advies wordt besproken, indien mogelijk meteen in de instellingen doorgevoerd en aan de leverancier gerapporteerd. Desgewenst wordt contact opgenomen met de leverancier om het advies te bespreken en of te overleggen.

Hoortoestelcontrole reeds aangeschafte hoortoestellen

Een derde optie is dat u een hulpvraag heeft over de reeds aangeschafte hoortoestel(len) en niet tevreden bent over het functioneren ervan. Allereerst wordt in gesprek nagegaan tegen welke problemen u aanloopt. Vervolgens worden de hoortoestellen doorgemeten en wordt gekeken naar de hoortoestelinstellingen. Met de verkregen gegevens wordt een advies gegeven om het auditief functioneren te verbeteren. Dit kan door het aanpassen van de hoortoestellen (bijvoorbeeld aanpassingen aan het oorstukje en of instellingen), het aanpassen van extra hulpapparatuur (bijvoorbeeld solo-apparatuur, TV-hulpmiddel, wek- en waarschuwingssysteem en of telefoonhulpmiddelen) of, bij een optimaal functioneren van de hoortoestellen, het bijstellen van de verwachtingen. Het advies wordt besproken, indien mogelijk meteen in de instellingen doorgevoerd en aan de leverancier gerapporteerd. Desgewenst wordt contact opgenomen met de leverancier om het advies te bespreken en of te overleggen.