Medewerkers

Het Hoortoestel Advies Centrum bestaat (vooralsnog) uit 1 medewerker, namelijk oprichter en hoofdbehandelaar Thijs Thielemans.

Ik ben op 14 augustus 1977 in Tilburg geboren. Na mijn basisschool ging ik naar het Gymnasium Beekvliet in Sint Michielsgestel waarna ik Technische Natuurkunde studeerde aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. In 1999 heb ik mijn diploma behaald en startte, vanwege mijn interesse in techniek binnen de medische wereld, de opleiding Biomedische Technologie aan de TU in Eindhoven.

Tijdens mijn afstudeerproject aan de UMCN St. Radboud met als titel ‘Elektrofysiologische metingen bij mensen met een Cochleair Implantaat’ kwam ik voor het eerst in aanraking met de audiologie. De combinatie van techniek en het directe contact met mensen bevielen dusdanig goed, dat ik na het behalen van mijn diploma in 2005 binnen het Audiologisch Centrum Hoensbroeck (tegenwoordig Adelante Zorggroep) aangenomen werd om de opleiding tot Klinisch fysicus-audioloog te volgen. Voorafgaand aan de opleiding heb ik nog deelgenomen aan een research project bij Sonova in Murten (Zwitserland) over solo-apparatuur. Speerpunten tijdens de opleiding waren hoortoestellen, beengeleidingstoestellen, aanvullende hoorhulpmiddelen (solo-apparatuur, TV-oplossingen en telefoonoplossingen) en tinnitus.

In 2010 werd ik geregistreerd als klinisch fysicus-audioloog en continueerde ik mijn carrière bij het Audiologisch Centrum Kentalis in Sint Michielsgestel en Den Bosch (Jeroen Bosch Ziekenhuis). Naast de bovengenoemde specialisaties heb ik hier ervaring opgedaan met de dovencultuur, verstandelijk beperkten en het technisch onderhoud van de audiologische apparatuur en meetcabines. Tijdens deze periode heb ik in 2017 een wetenschappelijk artikel gepubliceerd in het International Journal of Audiology van het artikel ‘Hearing Aid fine-tuning based on Dutch descriptions’ (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28635499). Hierin wordt een nieuwe manier van het fijnregelen van hedendaagse hoortoestellen besproken.

Na bijna 9 jaar bleek de behoefte naar meer zelfstandigheid, bewegingsvrijheid en innovatie dusdanig groot te zijn dat ik eind 2018 besloten heb het Hoortoestel Advies Centrum op te richten.