Cursussen voor audiciens

De trainingen van het Hoortoestel Advies Centrum zullen per 1 februari 2023 aangeboden worden via AudiCate (www.audicate.nl), een platform voor live en online trainingen met accreditatiepunten (zowel StAr als SEMH) voor diverse gehoorspecialisten over verschillende audiologische onderwerpen. Zie hieronder of klik hier voor ons actuele aanbod. Wilt u een training over één specifiek audiologisch onderwerp voor uw eigen team of bedrijfsonderdeel organiseren, kunt u via info@audicate.nl laten weten wat uw wensen zijn. U krijgt dan een op maatgemaakt voorstel.

Cursus 1: “Weg met de buiten categorie! … of niet?”  (18 StAr punten)

Bij deze cursus wordt uitgebreid gesproken over de hoortoestellen uit de buiten categorie. Zijn deze (premium) hoortoestellen nu daadwerkelijk beter dan (meer basic) hoortoestellen binnen de categorieën? is er wetenschappelijk bewijs over de meerwaarde van deze toestellen? het perspectief vanuit de fabrikant, de (klinisch fysicus) audioloog en de audicien komen in de training aan bod. Aan de hand van casuïstiek worden praktijkvoorbeelden met alle deelnemers doorgenomen en bediscussieerd. Komt jouw werkwijze overeen met die van jouw collegae? De kosten voor de live training zijn 135 euro (excl. BTW) en voor de online training 125 euro (excl. BTW).

Geplande data:

Dinsdag 14 februari 2023 online 19:00 – 22:00

Aanmelden kan via www.audicate.nl

Cursus 2: “Een goed begin is het halve werk”  (25 StAr punten)

In deze cursus worden, aan de hand van het StAr handboek, de processen van een hoortoestelaanpassing vanaf de intake, de audiometrie tot aan de first fit van het hoortoestel uitgebreid besproken. Waar moet je op letten? Wat zijn veelvoorkomende problemen? Wat moet je vooral wel doen en wat vooral niet? Welk type hoortoestel met welke configuratie kun je het beste kiezen? Waarin verschillen de diverse merken van elkaar? Deze vragen en meer worden met behulp van casuïstiek, literatuur, metingen en praktijkervaring van een audioloog tijdens de cursus besproken. De kosten voor de live training zijn 200 euro (excl. BTW) en voor de online training 165 euro (excl. BTW).

Geplande data:

Dinsdag 11 april 2023 online deel 1: 19:00 – 22:00 en donderdag 13 april 2023 online deel 2: 19:00 – 22:00

Aanmelden kan via www.audicate.nl

Cursus 3:”Het finetunen van hoortoestellen 2.0″ (28 StAr punten)

In deze training worden in het theoretische deel de verschillende mogelijkheden van het finetunen van hoortoestellen besproken; paired comparison, bayesian learning approach, fitting assistant, expert consensus en self-fitting hearing aids komen aan bod.

In het praktische deel worden 4 casussen met verschillende aanpasproblemen voorgelegd. De audiciens gaan in groepen (live of middels breakout rooms) met elkaar in gesprek om middels een vast stappenplan te komen tot verschillende oplossingsmogelijkheden. De audiciens kunnen hierbij gebruik maken van hun gezamenlijke kennis en de besproken theorie. De casussen worden vervolgens plenair besproken.

In de toets worden de audiciens met behulp van multiple choice vragen beoordeeld op de opgedane kennis. De kosten voor de live training zijn 175 euro (excl. BTW) en voor de online training 150 euro (excl. BTW).

Geplande data:

Dinsdag 7 maart 2023 online 19:30-21:00 deel 1 en woensdag 8 maart 2023 online 19:30-21:30 deel 2

Aanmelden kan via www.audicate.nl

Cursus 4:”Communicatie en gebaren (NGt en NmG) voor audiciens” (25 StAr punten)

Tijdens de interactieve live training wordt aandacht besteed aan wat gevolgen van slechthorendheid kunnen zijn. Er wordt besproken hoe in de communicatie rekening gehouden kan worden met slechthorendheid.  We bespreken tips en adviezen betreft de communicatie met slechthorenden. Er worden diverse voorbeelden van visuele communicatievormen getoond. We laten zien hoe deze praktisch kunnen worden ingezet in het contact met de klant.

De verschillen en overeenkomsten tussen de Nederlandse Gebarentaal (NGt) en Nederlands met Gebaren (NmG) worden uiteengezet. Tijdens de training wordt ervaren wat het inzetten van lichaamstaal, mimiek en ondersteunende gebaren kan betekenen in de communicatie. Via praktische oefeningen leren cursisten een basisgebarenlexicon en gebaarvaardigheden, toepasbaar in de alledaagse praktijk van de audicien. De training wordt uitgevoerd door gecertificeerde gebarendocenten Mariëtte Veldman en Cindy Wouters

De kosten voor de training zijn 150 euro (excl. BTW).

Geplande data:

Dinsdag 13 juni 2023 live 18:00 – 21:00

Aanmelden kan via www.audicate.nl